About Me

My photo
diriku...seorang yang sukar didekati bagi yang kurang mengenali tetapi sangat mudah digauli jika bersama teman-teman...:)

Thursday, July 7, 2011

Super heroes eats ice-cream too!http://says.my/azuraarif/baskin-robbins

Monday, June 6, 2011

IMp!aNkU...

                                Impiankoo adalah...............
                       nak bukak sebuah butik ONLINE!!!!!!!!!!!
                        hopefully tcapai la impian aku nieyyyyyy
                      untuk menuju setapak kedalam bidang
                         perniagaan dan fesyen..............^_^

                               Insya Allah rancangan perniagaan ini
                         akan dilaksanakan selepas aku menamatkn
                                       diploma aku nieyyy....
                                               AMIN.......^_^
                                    

Thursday, March 24, 2011

BuSY...bUSy....BuSY....

                                           LAM BULAN NIEYYYY MEMANJANG JEW AKU BUSY...
                ALMAKLUMLA NGAH PRAKTIKAL KAN SO HARUSLAH BUSY HEHEHEHE..
             MINGGU LPAS JEW DA IKOT COMPANY G JOHOR TOK CAREER FAIR....
             SO AKU DIARAHKAN TOK IKOT TOLONG2 PEW YG PATOT KAN....
                                       AKU STAY KAT J.B VILLA BESTARI APT....
                                                WAH STAY APARTMNT HUHUHUU.....
                                           CAREER FAIR 2 BLNGSUNG KAT UTM SKUDAI...
                                       BLEY TAHAN RAMAI GAK STUDENT YG APPLY JOB....
                                  YG WAT AKU DOK KETAQ 2 STDENT OVERSEAS LARHH...
                             DOWG PUNYERR SPEAKING AMBOYYY BEBOLIT LIDAH DEN NK     
.                                                       MJAWABNYERRR...^_^
                                           TERER X TERER B.I POWN AKU TARAM JE LARHHHH...
                                                RASE CAM DA BLAKON PHUA CHU KANG LAK....
                                       TKIAL-KIAL AKU NK MJAWAB PTANYAAN DOWG...
                                      LAGI2 AKU NIE DAK PRKTKAL JE LAK...
                                         APE SGT LA YG AKU TAW SAL CMPNY PRODUCT....
                                     SEB BEK LA COLLEAGUE AKU ADE.....
                                          LAW X SOMPUT GAK AKU KAT SANE HUHUHUU....
                              BLEY LAK DIJADIKAN CTER MLM TAKHIR AKU KAT SANE
                                                                TETIBE BLACKOUT LAK....
                                                          ARGGHHHHH GERAM TOL!!!!!
                                                KOL 1 SAMPAI LA KOL 6 PAGI.....
                                                    HARAM AKU XTIDO.........
                                              CAM2 BNDE LAM KPALE OTAK AKU NI
                                                 DA LA GOLAP X NMPAK APEW.....
                                          XDE PILIHAN AKU TPKSE LAR MENGUARANTINKN
                                                     DIRI AKU LAM BLEK YG MMG PANAS 2....
                                            SABAR NYER SABAR AKHIRNYE DA PON PAGI....
                                              PAS D LETRIK MMG AKU TIDO.....
                                                                          NGEEEE~~~~:D
                                         DASAR BUDAK TAKOT GELAP HAHAHAHAHA...:D


                                          PAGI PAS MEMBUTE(TGAHARI DA POWNNN)
                                      AKU N COLLEAGUE AKU POWN BTOLAK KE K.L
                                  KTOWG SINGGAH MUAR TOK BLI APE TAW?????
                                                            OTAK-OTAK LARH HEHEHEHEHE
                                      COLLEAGUE AKU BELI SAMPAI 200 PCS....
                                                                   AKU CKUPLA 1OO PCS....
                                                 FMILY AKU BUKAN KWAT MKN POWNNN...
                                        4 JAM PJALANAN AKHIRNYERR SAMPAI GAK 
                                                                       AKU KAT UMAH....
                                            HUHUHU MISS MY FMILY N MY BEAR(POTEK)....
                                                                               ^_^
                                       
                                                                  Otak-otak....^_^


                                                                         career fair
  

Thursday, March 3, 2011

GUESS....GUESS...GUESS!!!!!

                                                 i want this bag!!!!
                                          lovely pink.....
                                                ^_^

Saturday, February 26, 2011

MY ITEM FOR SALE!!!!

 
MY SHOES FOR SALE!!!!
VINCCI
SIZE 6
RM 49.90
ITEM WITH BOX...
ONE TIME USED ONLY


SESIAPE YG BERMINAT
BOLEH CALL MY NUMBER
0132704280...

PINKY STRIPES DRESS...
STRECHEABLE
CAN MATCH WITH LEGGING
ONE TIME USED ONLY
FREE SIZE
RM39.90


CALL ME IF YOU ARE INTERESTED
^_^

Thursday, February 17, 2011

ChaNeL^_^-----

                                               I WANT THIS HANDBAG!!!!
                                             SAPE NAK TOLONG BELIKAN????
                                                           HEHEHEHEH....:-D

ChaNeL^_^-----

                                               I WANT THIS HANDBAG!!!!
                                             SAPE NAK TOLONG BELIKAN????
                                                           HEHEHEHEH....:-D

Wednesday, February 16, 2011

PoLkA dOT LaGI!!!




                                                      SO SWEET!!!(^_^)


                                                          JUST LIKE MINE!!!
                                                         HUHUHUHU.....
                                                       BUT MY DRESS IS MORE
                                                       CUTE LIKE ME HEHEHE...
                                                                    (^_^).


                                                            ------ ^_^-------

I LOvE pOLkA DoT....^_^


                                  TETIBE PULAK RASE NAK PAKAI POLKA DOT DRESS...
                                              TEBIAT KEW APE AKU NIH HEHEHEHE....
                                  TAPI KAN POLKA DOT NI SENTIASE IN DALAM FASHION...
                                                SO APE SALAHNYERR KALAU AKU CUBE....
                                      AKU MENANTIKAN POLKA RED DRESS YG AKU
                                                     INGINKAN HEHEHEHE.....^_^
                                                             SO TUNGGUUUU!!!!
                                                                        (^_^)

Friday, February 4, 2011

M!sS sUNGLaSsEs...

                                    VOGUE takk??????
                                                                hehehehehehehe...:-)

                                       BerPOSINKk sakan di MiD VaLLEy....^_^

                                 WiF my BeSH FwENzz.......LyNDa....^_^
                                                    MELaRaM sAKaN DgN SuNGLassES BaRU
                                                                           W!Nk w!NK.....*_*


                                                       KeNa tAkk DeNGaN SHaYee?????
                                                                          ^_^

                                 BeReJaMM TaWW dOk MeMiLih SunGLAssEs NiEyhh
                                                   hehehehehehehe....^_^


                                Da LaMe Tak HaNg Out BeR sAme hehehehehe....^_^


                                          

                                       berPOSINK dengan sunglass LINDA.....
                                                                             amacam????????

                                                            w!nkk......w!nkk......*_*







                                 Having fuNN w!F LinDa yesterday.....
                                             SoPpINk sUnGLasseS.....
                                                       WinDow SOpiNkk.....
                                                           N OnE mOre ThiNgg....
                                                                  actually yg nak beli sunglasses niey aku
                                                                         tengok2 cik LINDA ameran pown beli jugak
                                                                 tak tahan katenyerr tgok cantik2 sunglasses 2
                                                          kuikuikuikuiu.....^_^
                                                   ANyWaY memang besh semalam...
                                            aLmaklumla da lame tak spend time bersame hehehehehe....
                                                      ------------(^_^)-------------

Sunday, January 16, 2011

CiNTa SeJATiKu...MoHD TaUFiQ MuSA

                                                        Sekarang......
                                            aku bahagia sangat dengan kekasih yg tercinta....<3
                                   Ni lah die my luvliey HuBby....^_^
                           comel takkkk?????......:-)
                                               kitorang kenal mase aku keje kat guess mid valley......
                                   die kate die mule2 suke kat aku mase first2 die nampak aku kat guess
                                                               hehehehhhee.....cinta pandang pertame la konon hehehehe...
                            bley lak kan huhuhuhu........
                  die mule mengambil langkah menackle aku dengan mintak no aku kat
                            akak2 yg keje kat guess tu............AKHIRNYYEERRR!!!!!!.

                                                     Bermule la detik2 perkenalan kitorang......:-)


            Ni gambar mase 1st date kitorg.....
                    dalam mase beberape bulan berkawan kitorang pown melangkah ke tahap satu
                        hubungan yang lebih serius....iaitu COUPLE.....   
                              sekarang kitorang da setahun lebih sebagai pasangan.....


                                     aku rasa dielah pilihan yg paling tepat untuk aku.....
                         dia bagi aku sangat baik dan gentleman huhuhu.....
                                       kalau nak taw die ni tak pernah marah aku taw hehehehhe....
                                 cam tak caye jew kan.....tapi tulah hakikatnyerr......
                             die sorang yang baik, penyabar and sanggup berkorban ape jew untuk aku....
                                                              SO SWEET.....^_^     
                                       Aku sayang sangat kat die..................................
                                 aku tak boleh hidop tanpa die.....
                                                  i luv him soooo muchhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                            

                                    TAUFIQ MUSA!!!!!!!!!!
                                                   AKU SAYANGG KAMU!!!!!
                                                                       ^_^
                                                                    <3 <3 <3

Saturday, January 8, 2011

HoUSEMaTeKu........

Hehehehehe......
   Kali nie aku nak berkongsi lak pasal housemate aku kat rumah sewa di TTDI, Jalan Sastera Lima...
         Habis jew sem 1 aku terua ambik keputusan untuk duduk luar....
                   aku ni tak berape selesa duduk kamsis....
                        almaklum jela dok kamsis ni banyak pantang larang.....
                                 Leceh betol!!!!!
                     Aku pon berusaha lah cari rumah sewa kalau tak nak tinggal kat mane plak kan....
                         jadi aku pon tanye la kawan2 kelas aku kot2 ade yang dah dapat rumah bley 
                      la aku tumpang sekaki huhuhu.....
   
      Akhirnya dapat gak cari umah sewa...fuhhh lega....
          berkat usaha aku bertanye pada sorang membe klas aku nie akhirnya dapat gak aku berkongsi dengan dowg.....
             Aku dan membe2 aku nie pon dapatlah rumah teres dua tingkat kat jalan Sastera Lima area TTDI Jaya 2......
         Kitorang seramai 7 orang pon berpindahlah setelah selesai sain kontrak dengan tuan rumah 2....
               Sebelum 2 aku nak kenalkan kat housemate2 aku yang aku sayang sangat nih hihihihihi.....

      Haaa...yang nie Ira...
        Die ni la yang deal dengan tuan rumah....
          bley kate die ni head kitorang la heheheheh....
            Orang pertame yang aku jumpe kat rumah 2 die la....
             Die ni peminat setia hindustan taw...
             kalau da tengok hindustan tak pusing kiri kanan dah hehehehhee....
         Ira nie yang paling rapat dengan aku kat rumah.....
        kire aku ni P.A die gak arr huhuhuhu.......
           
                    Yang ni plak emy....
             yang mane satu?????? cube teke hehehhehhe....
            yang pakai spek 2 la......
             emy ni satu bilik dengan aku dan ira.....
            bagi aku emy ni memang cool.....
            rileks je orangnyerr...
           die ni tak banyak cakap....
           tapi seronok kalau dapat sembang dengan die...
          jangan tak taw...emy  ni pendengar yang setia taw...
          cter je problem kat die...die akan dengar dan berkongsi dengan kite...


   
                    yang ni pulak puteri...
                    ramai yang panggil die puputt huhuhu....
                   puteri ni pown sebilik dengan aku jugak.....
              die ni tido sebelah aku taw hehehehhehe.....
                    Puteri ni ceria orangnyerrr....suka buat orang ketawa dengan gelagat die....
              Puteri ni pon pendengar yang baik jugakk...
            die selalu bagi aku nasihat ala2 prof madya huhuhuhu....
          yelah die cakap berdasarkan pengalaman kan hehehehhe...... 
      Dengan puteri pon aku rapat jugakk....
      yelah dah tido pon sebelah2 kan hehehehehe....

  
       haaa....yang cun-melecun nie name die nana......
          die ni tido kat bilik berhadapan dengan bilik aku.....
          jangan tak taw nana nie gila2 jugak sebenarnye hehehhhehehehehe.....
         kitorang salu tergelak tengok gelagat die......
        boleh tahan kelakar gak nana ni hehehehheh....
       kalau da mule perangai gile2 die 2 abis gamatlah satu rumah dengan ketawa....
       boleh bergegar rumah 2 lau nana ni bercerita heheheheheh.....

                 yang ni pulak Liya....
          die ni tido sebilik dengan nana...
          kire bez fren la diorang ni hehehehehhe...
          die ni pon satu kepala dengan nana jugak...
         tapi nana hyper sikit la hehehehhe...(jangan mara nana...:-p)
         die ni la yang selalu masak kat umah....
         kire da cukup syarat buat isteri la ni hehehehehhhe....

                       Yang ni Aina.....
              gurl yang paling mude dalam umah kitorang.....
              kire adik kecik kitorang la ni hehehehehe....
             ( aku yang paling tue pulak isk...isk....:-p)
             Aina ni lak happy go lucky orangnyerr.....(da name pon yang pling kcik heheheh...) 
            Aina ni suke berjalan taw...
            yela da ade moto jalan la kan hehehehehe....
            (aku gak yg takderrr...:-(     )
             aina ni tido sebilik dengan nana dan liya......



    Antara aktiviti2 kitorang selain daripada study(hehehehehehe...) :



             Agak2 ape ek huhuhu...
       tengok wayang la heeeeee....................
       tapi kat umah la....
       Laptop emy gak yang jadi mangse hehehehheh...(jangan mara ar emy hehehehe...)
      kalau ade jew cerite baru kat laptop emy 2 ape lagi...
      bersusun la kitorang kat bilik utama......(bilik aku,emy,puteri ngan ira)
      ambik tempat heheheheh...
      masing2 ade yang bawak janjan(keropok daaa...)
      kadang2 2 sampai pagi pon ade tayangan lagi heheheheheh....
      tu jela pengubat bosan kami......
      kalau cuti 2 memanjang jela kami tengok movie....
      hehehehehe...:-p
                haaa...aktiviti yang paling besh yang kitotang lakukan bersama adalah..........
                TIDO....... hehehehehe...
                yelah dah penat2 g klas kan balas dendam tidola hehehehehe....
                kitorang ni sehati sejiwa taw...
               lau sorang tido yang lain pon tido sekali  hehehehehe....
              




                      ni kenangan kitorang kat tasik area shah alam.....
                      mencari ketenangan lepas balik kelas huhuhu...
                      yela banyak sangat ilmu masuk hehehehehe....


                                                                 Hurraayyyyyy!!!!!!!!!!!!
                                                      heheheheheh...:-p


                                Sedia untuk melompatt yee sumeee.....heheheheheh.....:-)





                                                          Roomateku yang tercinta....^_^

           
     


                                                      
                                                            Birthday Puteri di i-city..........^_^

kenangan kami di i-city......


basah kuyup kat bazaar ramadhan heheehehee......^_^

                                                                                                                                                                  
Banyak sangat kenangan kitorang kat rumah sewa...
susah senang kitorang tempuh same2.....
aku rindu sangat kat korang.....
lebih2 lagi time l.i sekarang ni....
aku sentiasa doakan yang terbaik untuk housemate2 aku ni...
sayang sangat kat housemate2 aku nie...^_^
hehehehehe...:-)












                                                         

Friday, January 7, 2011

sahabatku yang disayangi...:-)

Dalam dunia ni semua orang perlukan kawan atau sahabat...begitu juga dengan aku.Tanpa kawan hidup ni sunyi sangat....Hidup bersendirian umpama hidop dalam kegelapan....kawan/sahabat itulah yang memberi sinar dan cahaya dalam hidup kita....panjang lak mukadimah aku ni heheheheh...:-p
Aku ada seorang kawan baik yang sangat2 aku sayang...die sentiase berada bersama aku walaupun aku dalam kesusahan.Dia seorang kawan yang sangat memahami aku.Persahabatan yang terjalin selama 7 tahun ini tetap terjalin dengan utuh kerana persefahaman yang telah dibina antara kami....
Inilah sahabat yang aku maksudkan...Nama beliau Noor Haslinda Ameran.Aku mengenali dia semenjak kami di tingkatan 1.Kemesraan mula terjalin ketika hujung tahun setelah tamat peperiksaan akhir tahun tingkatan 1.Kami mula mesra apabila sekolah mengadakan tayangan filem di dewan sekolah.Mulanya aku tidak berasa selesa dengan dia kerana aku pernah mempunyai tanggapan bahawa dia seorang yang manja(ala2 gedik)....Tapi setelah berborak dan berkongsi cerita, barulah aku tahu bahawa dia seorang yang sangat baik dan lembut orangnya.Berlainan dengan sikap aku yang agak kasar walaupon pendiam.Kami leka berbual dan berborak, aku berasa sangat selesa dengan sikapnya yang ramah itu.Dia pernah mengingatkan aku supaya duduk bersebelahan dalam kelas tahun depan.Masa berlalu dan kami di tingkatan 2.Kami sekelas dan duduk bersebelahan.Kami mengambil peluang ini untuk lebih mengenali antara satu sama lain.
Kami semakin rapat dan berkongsi rahsia masing-masing.Dia selalu meluahkan perasaan pada aku termasuklah perasaan minat dia terhadap seseorang.Kami berjanji untuk menyimpan rahsia masing2 sampai bila2....Dia selalu membantu aku didalam pelajaran.Dia memberi aku motivasi untuk lebih bersemangat untuk belajar.Kami sering mengulangkaji bersama.Kami selalu menghabiskan waktu rehat di sekolah dengan lepak bersama dan bercerita. Pernah suatu ketika kami mengalami kedukaan secara serentak dimana aku kehilangan ayah tercinta manakala dia kehilangan rumah dimana rumahnya terlibat dalam kebakaran.Kami sentiasa beri sokongan antara satu sama lain diatas musibah yang kami berdua alami.Kami mempunyai banyak persamaan dalam segala hal.Itulah yang makin mengakrabkan kami.Pernah aku diejek dan ditertawakan oleh kawan2 kami tapi dia hanya berdiam sahaja.Aku bertanya kenapa dia tak ketawa , dia menjawab aku tak suka orang yang mentertawakan sahabat sendiri.Di situ aku tahu bahawa sememangnya dia sahabat sejati.Tahun demi tahun persahabatan kami kekal utuh sehinggalah tamat persekolahan.Dia menyambung pelajarannya di politeknik shah alam.Manakala aku bekerja sementara menunggu tawaran belajar.Tapi takdir masih mahu kami bersama lalu aku diterima masuk ke politeknik shah alam dimana tempat beliau belajar.Kini aku di semester 4 manakala dia di semester akhir.Kalau nak diikutkan banyak lagi jasa yang dia taburkan pada aku termasuklah menumpangkan aku untuk pulang kerumah daripada kamsis dengan keretanya.Aku berharap sangat persahabatan kami ni akan kekal sehingga kami masing2 berumahtangga.
                                                       "AKU SAYANG KAU LINDA"
                                                KAU SAHABAT AKU DUNIA AKHIRAT...

Aku Dan Bear Kesayanganku...:-)

halloo...jumpe lagi hehehe...cter sebelom ni tak habis dan tergantung kan huhuhu...saje je buat camtu heheheh...nanti akan disambung balik(kalau rajin..:-p)...Kali ni aku nak citer tentang barang kesayanganku iaitu teddy bear.Aku suke sangat dengan teddy bear sekarang ni.Sebelum ni takdela aku minat sangat dengan teddy bear ni tapi semenjak duduk rumah sewa ni aku da macam minat lak nk bela teddy bear hehehehe...kawan-kawan aku kat rumah tu masing-masing ada teddy bear sendiri, macam2 bentuk dan rupe aku tengok huhuhu..ade plak membe yanng bawak bear yang besarnye mengalahkan badan die huhuhu....Anyway name bear aku ni Potek(comel tak name die huhuhu...:-p)
Ha nilah Potek kesayangan aku...kiut cam aku kan heheheh...:-)
Hari-hari aku pelok die taw.kalau tido aku tak pernah lepaskan die kalau aku bangon je aku nampak potek aku rase hepi sangat tak tawla nape.Kalau aku tak pelok potek aku rase cam tak besh je idop aku nie.Aku beli potek ni mase birthday kawan baik aku.Aalang2 kan belikan tok membe pe salahnye beli tok diri sendiri(yela takde yang sudi belikan isk isk..:( )Aku beli teddy bear ni 2 satu tok membe aku satu lagi tok aku(haruslah hehehehe) Aku sayang sangat dengan potek aku nie.Wallaupun die tak pandai cakap tapi sie salu wat aku tersenyum walaupon aku tengah sedih or marah.Kalau aku rase nak nangis jew aku tekup muke aku dengan bera ni(cover malu takot owg nampk aku  nangis hhuhu).Tengok berguna jugak potek ni taw walopon ramai cakap beloi bear ni membazir.Bagi aku lau bear ni comel(cam aku hehehe) sangat.Da la comel lau tido boleh pelok huhuhu...Lagi satu lau tengok citer seram ke cter antu kew aku salu cover gune potek(takut beb xnak tgk antu 2 huhhu)...Tabiat aku ni aku suke cium potek tiap2 kali aku pelok die....tiap pagi bile bangon aku akan bagi morning kiss kat potek hehehehe....Kadang2 aku rase cam potek ni bf aku lak heheheh....Sekarang ni aku da tak boleh berpisah dengan potek.Lau takde potek tok aku pelok aku rase cam tak bley tido lak...mengalahkan owang bercinta kan aku nie hehehe...tapi tu la orang yang suke bear je yang akan menghargai bear2 diorang....majoriti pompuan je yang suke bear kan...urmm..xsalah rasenye kalau lelaki kumpul bear....tak hilang kemana pon macho 2.....hmmm...papepown lau korang nk taw aku dew impian taw...aku nk kumpol bear banyak2 dan letak sume bear aku tu lam bilik khas tok bear jew...T lau aku da kawin n ade anak boleh la aku wariskan kt dowang lak hehehehe....

pengenalan mengenai aku...

Hai Assalamualaikum buat semua yang kenal ataupun x kenal(buat-buat kenal pon boleh heheheh...).
Namaku Azura tapi nak market sikit jew so pangillah ezora huhuhu....masih lagi baru di blog ini so agak terkial-kial la nk bercerita heee.....aku dibesarkan di kuala lumpur dan menetap di Selangor.merupakan anak bongsu daripada enam adik-beradik.Walaupun bongsu tapi tak la di manjakan sangat.kalau buat hal memang kena lah jawabnya huhuhu....Hidup dalam keadaan yang sederhana dan selesa.Dulu waktu lahir aku dan keluarga menetap di rumah setinggan kawasan kuala lumpur.Maklum jela mase tu keluarga cume arwah ayah je yang bekerja.Kakak dan abang belajar lagi.Cume seorang je kakak yang bekerja di sebuah kilang pembuatan jam.Mase kecik-kecik dulu seronok, yela apa nak semua dapat.Kalau pergi jalan-jalan, akak aku yang sorang nilah selalu sponsor kami adik-beradik.Nama kakak aku tu Habibah, yela dulu harga barang pon murah jadi beli banyak2 barang pon takpe hehehehe....Dulu-dulu selalu pergi funfair(sekarang cam dah takde je funfair).Seronok sangat kalau ingat balik memori-memori lame tu.....:-)

MY CUT!E BAMBAM------>EzoRA LOvER(ToPEK MuSA)

MY CUT!E BAMBAM------>EzoRA LOvER(ToPEK MuSA)

MY BFF----->c!K L!NDa AMeRaN....^_^

MY BFF----->c!K L!NDa AMeRaN....^_^

MY CUT!E BEAR------>PoTEk....^_^

MY CUT!E BEAR------>PoTEk....^_^